Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@11:25:46 GMT

خاطره انگیزترین کافه قنادی کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۹۵۱۶۸

خاطره انگیزترین کافه قنادی کرمانشاه

در این گزارش آمده است: با آمدن تابستان گرم هیچ جایگزینی برای بستنی خوشمزه و آبمیوه خنک در ذهنمان نمی توانیم بیابیم از این رو به دلیل استقبال مردم از این خوردنی های شیرین شاهد وجود چند کافه در هر خیابان اصلی شهر هستیم که تک تک آن ها در تکاپوی پذیرایی از مشتریان خود در فضایی مناسب هستند.
در این بین، مکان هایی وجود دارند که با دکوراسیون های لوکس و معماری های عجیب و غریب فضایی متفاوت از دیگر کافه ها را خلق کرده اند که شاید قرار گرفتن در فضای آن ها برای نسل قدیمی تر دلنشین نباشد، افراد میانسالی که کافه گردی را به سبک قدیمی و با همان حال وهوای دوران جوانی شان دوست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافه قنادی شمشاد واقع در خیابان مدرس، مکانی منحصر به فرد است که به دلیل قدمت و تاریخش مورد توجه و عنایت مردم کرمانشاه قرار دارد و با وجود تغییراتی اندک در طول زمان همچنان ساختار قدیمی خود را حفظ کرده است. این کافه قدیمی با گذشت قریب به صد سال هنوز پا برجاست و با اینکه نسبت به کافه های دیگر دارای فضایی معمولی است ولی همچنان طرفداران پرو پا قرص خود را دارد که اغلب افرادی هستند که با نشستن روی صندلی های این کافه از بودن در فضای نوستالژیک آن و از باقلوا بستنی اش لذت می برند.
اکثر مشتریان قدیمی این کافه معتقدند فضای این مکان با ترکیبی از آرامش، هیاهو، محیط راحت، مطمئن و صمیمی از عوامل موفقیت آن در گذر زمان است.
حال و هوای گرم تابستان و تجدید خاطرات قدیمی ما را برآن داشت تا گفت و گویی داشته باشیم با مدیریت کافه قنادی شمشاد، حاج نقی عسگری که به همراه برادرها و برادرزاده هایش در این مکان مشغول فعالیت هستند. وی می‌گوید: 'پدربزرگم نود و چند سال پیش این مغازه را برای قنادی خرید. پس از ایشان مرحوم پدرم و در حدود 45 سال است که من و برادرانم در آن مشغول خدمت به همشهریانمان هستیم'.

** فراموشی مراسم خنچه بران
او به یکی از رسوم فراموش شده اشاره می کند و توضیح می دهد: 'پدرم قلب خوش نیتی داشت و دستش خوب بود، ماهم دستمان خوب است به همین سبب از دیرباز مردم از روی لطفی که نسبت به ما داشته اند خرید شب عید، عقد و عروسی و... خود را از اینجا تهیه می کنند.
سابق بر این، مجالس مختلف صفا و حال هوای دیگری داشت و هرگاه کسی به مکه یا مشهد می رفت یا ازدواج می کرد برای سفارش خونچه های مراسم خود به ما مراجعه می کرد و ما خونچه ها را که بسته به نوع مراسم حاوی یک و نیم تا پنج کیلوگرم نان شیرینی بود در پنج تا 15 خونچه به همراه قرآن و کله قند تزئین شده و آیینه و شمعدان آماده می کردیم، سپس از روی پل از کسانی که مشغول دست فروشی بودند به تعداد خونچه ها کارگر می گرفتیم و با صلوات و احترام به درب منزل می فرستادیم، این نوع مراسم اگرچه متأسفانه امروز دیگر وجود ندارد ولی در آن زمان ابهت و قشنگی خاصی داشت'.
مغازه در بعد از ظهر گرم تابستان شلوغ است. یکی از خانم های مشتری بعد از اینکه متوجه می شود مشغول مصاحبه هستیم جلو می آید و با اشتیاق به آقای عسگری می گوید: 'حاجی آقا ما از بچگی به اینجا می آمدیم و خاطرات خیلی خوبی از اینجا داریم'. چند نفر دیگر از مشتریان هم گرد ما جمع می شوند و نظر او را تایید می کنند و هر یک از قدیم خاطره ای نقل می کنند.

** اعتماد مردم به شمشاد
شاید با گذشت سالیان، رفتن به مکان های عمومی چون کافه و رستوران مخصوصاً برای زنان عادی شده باشد ولی در گذشته این طور نبود. با این وجود خانواده ها اعتماد و اطمینان خاصی نسبت به کافه قنادی شمشاد داشتند و با خیال راحت برای میل کردن بستنی، باقلوا و... به شمشاد مراجعه می کردند.
عسگری در این خصوص بیان می کند: 'مردم کرمانشاه همیشه نسبت به ما حسن نیت داشته اند و از آن جایی که خودمان را از نظر مذهبی متعهد می دانستیم در سال های گذشته حتی قسمت زنانه و مردانه را کاملاً سوا از هم پذیرایی می کردیم. دلیل این کار هم این بود که خیلی از زن ها به تنهایی یا با یک بانوی دیگر برای خرید به بازار می آمدند و زمانی که برای رفع خستگی به اینجا مراجعه می کردند تا دهان خود را شیرین کنند با خیال راحت به طبقه بالا می رفتند و مردها هم به داخل حیاط می رفتند و آنجا می نشستند'.

** یخی که از پرآو می آمد
عسگری در پاسخ به سوالی در مورد یخ مورد نیاز تهیه بستنی در زمانی که یخچال و فریزر موجود نبود می گوید:' پنج کارگران برف آور شب ها به قسمت یسار کوه پرآو که سردخانه نامیده می شد می رفتند و حدود 300 - 200 کیلوگرم برف آن قسمت را با اره می بریدند و در خورجین الاغ های خود جای می دادند و به اینجا می آوردند سپس ما شیر و شکر و ثعلب را که در 2 نوع قهوه ای و پنجه ای موجود بود را در بشکه های استوانه ای فلزی که در بشکه های چوبی قرار می دادیم، می ریختیم و اطراف استوانه فلزی را با نمک و برف می پوشاندیم و چند کارگر قوی هیکل تا سفت شدن بستنی مشغول چرخاندن آن می شدند. این کار نیازمند زور بازوی زیادی بود تا بستنی با کیفیت، کشدار و سفت به دست می آمد به طوری که وقتی آن را در دهان می گذاشتی باید چند مرتبه آن را می چرخاندی تا آب شود. آن زمان برای پذیرایی، 30 عدد از این بستنی ها را در سینی می چیدند و در حیاط شمشاد که حوض و فواره‌ی زیبایی هم داشت می گرداندند.

** خروس قندی
این پیشکسوت معتقد است هم اکنون کمتر جایی توانایی تهیه بستنی سنتی واقعی را دارند و به جز تعداد انگشت شماری در کرمانشاه بقیه نمی توانند بستنی سنتی اصیل درست کنند.
او ادامه می دهد: در مورد انواع شیرینی هم این موضوع صدق می کند، سابق بر این تا فردی در کار قنادی خبره و استاد نمی شد به او مجوز نمی دادند، من به عنوان کسی که نسل در نسل صد سال است این کسب را داریم و در واقع چکیده این کار هستیم اعتقاد دارم قناد باید هوره کاری یا همان ریزه کاری قنادی را بلد باشد یعنی بتواند آبنبات قیچی بر بزند، اصلاً تولید نقل بید مشکی مال قناد است. حتی در گذشته خروس قندی هایی در قالب آبنبات چوبی تولید می کردیم که خیلی خوشمزه بود به طوری که وقتی آن را در دهان می گذاشتی آب می شد و داخل آن هم محتوی شربت خوش طمعی بود. فروشندگان دوره گرد درب سینماها و دیگر مکان های عمومی با اشعار مخصوص این آبنبات های خروسی را می فروختند.
عسگری بیان می کند: دراین اوضاع و احوال اقتصادی که وضع معیشت مردم مناسب نیست این حق مردم است که جنس با کیفیت را با قیمت مناسبی خریداری کنند نه اینکه برخی کاسب ها سر آن ها را از سینه ببرند، خودمان باید به فکر همدیگر باشیم و در صدد بهبود اوضاع باشیم.

** کیفیت بالای شیرینی های عید و رمضان
کیفیت انواع شیرین ها مخصوصاً شیرینی های شب عید و زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان همواره مدنظر ما بوده است و سعی کرده ایم محصولاتی را که مردم قرار است با آن در 13 روز عید نوروز از مهمانان خود پذیرایی کنند یا در 30 روزهنگام افطار میل کنند با بهترین مواد اولیه تهیه شود تا در خدمت به همشهریان خود کوتاهی نکرده باشیم.
ما کم می خوریم ولی همیشه می خوریم، با وجود اینکه از طرف اتحادیه نرخنامه داریم، معمولاً شب عید برای رفاه حال همشهریان عزیز محصولاتمان را پنج تا 10 درصد زیر قیمت به بازار عرضه می کنیم و خدا را شکر ضرر هم نکرده ایم و برای چیزی لنگ نمانده ایم. درواقع دلخوشی ما خدمت به مردم است که انشاا... عاقبت به خیر شویم.
8066
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت شب عید عجیب و غریب عید نوروز قند مشهد رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از طاقبستان تا بیستون همسفر با رادیو ایران

«هفته های ایرانی» در بیست و سومین سفر استانی، از استان «کرمانشاه» و دیدنی‌ها و شنیدنی‌های این استان می‌گوید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، شهر «کرمانشاه»  نهمین شهر پر جمعیت ایران و یکی از مهمترین شهرهای غربی ایران است و از لحاظ جغرافیایی رشته کوه زاگرس این سرزمین را از همسایه‌های خود جدا کرده است. 

بخش بزرگی از مردم «کرمانشاه» را اقوام کرد تشکیل می دهند و در کنار آنها اقوام دیگری از ارمنی‌ها، ترک ها، عرب‌ها، لرها و لک‌ها با مهاجرت به این منطقه در این شهر و استان ساکن شده‌اند.

 رایج‌ترین زبان مردم «کرمانشاه» کُردی و بعد از آن زبان فارسی کرمانشاهی  و زبان لکی ست. 

یکی از جذابیت‌های بارز «کرمانشاه»  تنوع غذایی و خوشمزه‌های آن است.

برخی از جاذبه‌های گردشگری استان «کرمانشاه» عبارتند از: «طاقبستان، غار آبی قوری قلعه، گوردخمه دکان داوود، تالاب هشیلان، گوردخمه اسحاق وند، سراب نیلوفر و طاق گرا و...» 

در ادامه طرح هفته‌های فرهنگی رادیو ایران، این هفته از 8 تا 14 اردیبهشت یک هفته روی موج رادیو ایران مسافر استان «کرمانشاه» باشید و با مفاخر فرهنگی، جاذبه های دیدنی و فرهنگ و رسوم و موسیقی ها و غذاهای محلی این استان بیشتر آشنا شوید.

برنامه‌های مختلف رادیو ایران مثل «سلام صبح بخیر، نمودار، پلاک هشت باغ هنر، ایرانشهر و ورزش ایران و زیر آسمان ایران و ...» در بخش‌های مختلف از استان «کرمانشاه» خواهند گفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم
  • ببینید | کامیون بستنی بدون راننده!
  • تشییع پیکر شهید «فرزین بلیان» در کرمانشاه + تصاویر
  • تشییع پیکر شهید فرزین بلیان در کرمانشاه
  • فیلم| کامیون بستنی در قرقیزستان ۲۹ کودک را زیر گرفت
  • کامیون بستنی در قرقیزستان ۲۹ کودک را زیرگرفت
  • ببینید | لحظه هولناک زیر گرفتن دانش‌آموزان و کودکان توسط کامیون بستنی!
  • روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه
  • از طاقبستان تا بیستون همسفر با رادیو ایران